En guide för att välja din fläkt

Vårt mål är att du ska uppleva välbefinnande i alla hörn av ditt hem, Du ska kunna gå ut och vara bekväm när du kommer hem utan att det är för varmt eller för kall. Hur kan du då uppnå detta? Genom att välja den ideala takfläkten för ditt hem och dina behov.

Utrymme

Det är väldigt viktigt att veta var vi vill installera fläkten. Av säkerhetsskäl måste det finnas en minsta höjd på 2,3 m från golvet till fläktbladen och för höjder över 2,8 m måste skaftförlängningar användas. Samtidigt måste det även vara minst en meter mellan fläkten och nästa objekt (t.ex. möbler). Om det är ett sluttande tak, måste du leta efter fläktar som passar för sluttande tak (finns några stycken alternativ på hemsidan) och respektera den maximala vinkeln på 20º.

Beroende på storleken på sovrummet måste fläktens diameter vara:

Fläktbladen

Antalet blad har direkt inverkan på hur mycket luftflöde som genereras: färre blad -> större luftflöde. Vissa fläktar har även en sommar - vinter funktion, vilket innebär att fläkten kan ändra sin rotationsriktning. Detta betyder att du kan använda fläkten både på sommaren för att kyla ner huset samt på vintern för att trycka ner den varma luften som stigit mot taket.

När det gäller material på fläktbladen är det viktigt att veta:

Rotation

Varje utrymme kräver ett lämpligt antal fläktrotationshastigheter (RPM, rotations per minute/VPM, varv per minut). För sovrummet eller kontoret är en låg hastighet på 50-100 varv per minutbättre, eftersom det kyler ner, men stör inte, för stora utrymmen som matsalen eller ett företag med ett rum, är en maximal rotationshastighet på 200- 300 varv per minut är bättre eftersom det kommer att skingra rök och lukt utöver att kyla ner/värma upp utrymmet.

Förbrukning

Vilken typ av motor bestämmer förbrukningen och egenskaperna hos effekten av fläkten. Det kan vara en AC (växelström) motor eller DC (likström) motor. Varav AC är betydligt vanligare och blir mycket varmare, medan DC har lägre konsumtion är tystare och är kapabel att köras med mycket låga hastigheter.

För att bedöma konsumtionen bör man också ta hänsyn till om det är någon belysning inkluderad i fläkten.

Fläkt Förbrukning

Styrning

Det finns tre sätt att styra en fläkt: Dragströmbrytare (Chain), Fjärkontroll (Remote Control) och Väggkontroll (Wall Regulator), som alla har sina egna fördelar och nackdelar. Se nedan.

Fläkt Styrning Fördelar

Favoriter ({{ favorite.count }})
  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan